Steller coin nedir alınmalı mıdır ? [Cointurk 15. Projesi]

in #cointurk7 years ago

Steller Lümenleri (XLM ) Nedir?

BTC, Bitcoin ve XRP için gelişimlerini sürdürürken , Lümen (XLM) yani Stellar Coin gelişimini sürdürmektedir. Basit düzmece dilinde, Lumenler'i Stellar ağı (motor) içinde çalışan kriptokrasi (yakıt) olarak düşünün.

Lümen ağa dahil olduğundan, elinizde bir Lümen tutamazsınız. Lumen'in orijinal adı Stellar'dı (2014) ancak 2015 yılında adı, para birimi ve şebeke arasındaki karışıklığı önlemek için Lumen olarak değiştirildi. Lümenler iki amaca hizmet eder:

İlk olarak, küçük bir anti-spam rol oynamaktadır. Her Stellar işleminin ücreti 0.00001 Lümen'dir. Lumens ücreti, şebekenin taşkınlara karşı korunmasına yardımcı olan bir güvenlik simgesi olarak çalışır (muhasebede çok fazla yer kaplayan çok sayıda işlem).

Stellar ağı üzerinde işlem yapmak isteyen herkes temel ücretleri karşılamak için Lümen'e ihtiyaç duyacaktır. Hesapların özgün olmasını sağlamak için Stellar ağı üzerindeki tüm hesapların en az 20 Lümen dengesi olması gerekmektedir.

İkincisi, Lümen paranın taşınmasına yardımcı olur. Lümenler ağda çok önemli bir rol oynamaktadır. Özellikle döviz çiftlerinin köprü görevi görecek kadar doğrudan bir pazarı olmadığında, farklı para birimleri arasında hızlı ve güvenli bir şekilde işlemler yürütürler.

Birden fazla para birimini kapsayan sınır ötesi işlemlerde fiyat para biriminin Lümen ile olan değişimi ve tersi, tüketicilerin ve işletmelerin sınırları aşarak geleneksel ödeme servislerine kıyasla daha hızlı ve daha ucuz para göndermesine ve almasına olanak tanır.
Stellar Para Biriminde Arz-Talep Var mı?
Şirket, yerli para birimi olan Stellar ile başladığında, Stellar coin sayısı 100.0 milyar Stellar'a ayarlandı. O zamanlar, Stellar'ın dünyaya dağılımı aşağıdaki şekilde kararlaştırıldı:

Doğrudan kayıt eğitimi programı aracılığıyla dünya için% 50
Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar için artan erişim programı vasıtasıyla yetersiz nüfusa ulaşmak için% 25
Bitcoin programı için% 20
İşletme giderleri için% 5
Sisteme ek istikrar sağlamak için, kâr amacı gütmeyen kurucular gönüllü olarak, başlangıçta alınan Stellar'lardan hiçbirini (kurucular için çalışan bağışlar yoluyla ya da kredinin geri ödenmesi yoluyla) en az beş yıl satmamayı kabul ettiler.

Stellar Coinin adı 2015 yılındaStellar'dan Lümen'e değiştiğinde, geniş bir tedarik cryptocurrency'ını oluşturmaya devam etti. Tek değişiklik, bir zamanlar 100.0 milyar Stellar Teminat arzı sınırının 100.0 milyar Lümen arz sınırı olmasıydı. Şu anda, Stellar madeni para arzı yaklaşık 17.9 milyar Lümen civarında.

Stellar'ın Farkı Nedir ?

Stellar ve diğer kripto dövizleri arasındaki en büyük fark Stellar'ın kar amacı gütmemesi. Stellar'a üye olan kullanıcılar, teknolojiyi fakirlikle savaşacak şekilde kullanan kar amacı gütmeyen Stellar.org'u desteklemektedir.

Resmi Stellar web sitesindeki bu alıntı hepsini söylüyor:

"En iyi teknoloji ve finans uzmanlarından oluşan bir ekiple kar amacı gütmeyen Stellar.org, yoksullukla mücadele etmek ve bireysel potansiyelleri en üst düzeye çıkarmak için düşük maliyetli finansal hizmetlere erişimi genişletmektedir."

Stellar.org, Stellar çerçevesini ve Lumen para birimini kullanarak, yüksek çeşitlilik ve düşük para istikrarına sahip bölgelerdeki insanlara ve işletmelerde bankaları atlatmakta, çok para kazandıran işlemlerle para alışverişi yaparken ve hızlı likidite sağlamak için bir ağ yaratmak istiyor.