Rusia propune pușcărie pentru creatorii de monezi virtuale!

in #news6 years ago

Ministrul de Finanțe din Rusia a înăsprit din câte se pare penalitățile propuse pentru emiterea așa-numiților surogați de bani, inclusiv pentru moneda digitală.

Serviciul de știri Interfax a raportat, conform unor surse anonime din interiorul guvenrului rus, că indivizii care emit surogați de bani riscă până la 4 ani de pușcărie. Directorii executivi din cadrul firmelor financiare care emit proprii surogați de bani ar putea să ajungă la pușcărie chiar și 7 ani, dar și să fie restricționați de la a deține funcții similare în viitor.

Amenzile pentru cei care emit surogați de bani, conform Interfax, pot să ajungă de la 500 000 la 1 milion de ruble, adică între 7000 și 14 000 de dolari americani. Directorii din cadrul firmelor financiare ar putea să scoată din buzunar până la 2,5 milioane de ruble, adică aproximativ 35 000 de dolari americani.

Raportul vine într-o perioadă în care Rusia se apropie de o legislație formală care, dacă ar fi adoptată, ar guverna activitățile care implică surogați de bani, o clasificare de monede emise non-guvernamental între care se numără și bitcoinul și alte monede digitale.

Eforturile de a formaliza restricțiile de surogați de bani au început în 2014. În luna februarie, un consilier al președintelui rus Vladimir Putin s-a lansat în declarații publice care sugerează că acceptarea monedei bitcoin ar putea să fie considerată ”o activitate infracțională”.

Cu toate acestea, cel puțin o companie privată își continuă planurile pentru o monedă digitală numită BitRuble. Firma de plată Qiwi a declarat recent că dezvoltă proiectul și că lucrează cu autoritățile, inclusiv cu Banca Centrală a Rusiei, care în trecut și-a declarat interesul față de tehnologia din spatele monedei bitcoin.

Planurile celor de la Qiwi pentru BitRuble i-au făcut pe unii membri ai guvernului rus să ia foc, iar din câte se pare proiectul încă este întâmpinat cu o mare rezistență din partea autorităților.

”Acest proiect poate fi eficient pentru piața noastră, dar încă există niște neînțelegeri cu privire la problemele tehnologice și regulatorii” a declarat directorul de comunicații Konstantin Koltsov pentru CoinDesk.

Update Decembrie 2016

Sort:  

This post received a 3.577 SBD (100%) upvote from @upvotewhale thanks to @comsa! For more information, check out my profile!

Congratulations! This post has been upvoted from the communal account, @minnowsupport, by BestTrendy from the Minnow Support Project. It's a witness project run by aggroed, ausbitbank, teamsteem, theprophet0, someguy123, neoxian, followbtcnews, and netuoso. The goal is to help Steemit grow by supporting Minnows. Please find us at the Peace, Abundance, and Liberty Network (PALnet) Discord Channel. It's a completely public and open space to all members of the Steemit community who voluntarily choose to be there.

If you would like to delegate to the Minnow Support Project you can do so by clicking on the following links: 50SP, 100SP, 250SP, 500SP, 1000SP, 5000SP.
Be sure to leave at least 50SP undelegated on your account.

Coin Marketplace

STEEM 0.18
TRX 0.13
JST 0.029
BTC 57207.57
ETH 2995.57
USDT 1.00
SBD 2.26