Dondurulmuş yumurta depolarında 10 yıllık limit değiştirilmelisteemCreated with Sketch.

in #news5 years ago

Doğurganlık uzmanları, bazı kadınları ebeveyn olmaya hazır olmadan önce onları yok etmeye zorlayan dondurulmuş yumurtaların depolanması üzerindeki 10 yıllık limitin bilimsel bir nedeni olmadığını söylüyor.

İngiltere yasalarına göre, yalnızca tıbbi nedenlerle saklanan yumurtalar ve erken kısırlık daha uzun süre saklanabilir.

Düzenleyici, herhangi bir değişikliğin parlamento için bir sorun olacağını söyledi.

Ancak, "daha uygun bir depolama limitine bakmak doğru olabilir" zamanını kabul etti.

Dondurucu yumurta - tıbbi ve sosyal nedenlerden dolayı - popülerlik artmaktadır, ancak sayılar hala küçüktür.

Zaman sınırı beni gerçek bir bilmece ile bıraktı'
35 yaşındaki Sharon Jones, 10 yıllık depolama limitinin, yumurtalarını bir yıl önce dondurmaya karar verdiğinde ilave bir baskı olduğunu söyledi.

“Buna gerçekten gerek yok” diyor.

"Ne kadar uzun beklersen, birileriyle tanışmak için o kadar uzun süre kendin kalıyorsun.

“Ama ne kadar erken yaparsan, yumurtaların yaşama olasılığı o kadar yüksek.”

Bir İK yöneticisi olan Sharon, kararında "gerçek bir bilmece" bırakan bir sürü "itme ve çekme faktörü" olduğunu söyledi.

Biriyle tanışmak ve bir aile kurmak istiyor, ancak olmasa da saklı yumurtalarını önümüzdeki sekiz buçuk yıl içinde kullanmayı düşünecek.

Sharon, yumurtalarının 16'sını dondurmak için zaten 5 bin sterlinden fazla yatırım yapmış ve kendisinin veya başka kadınların ne zaman kullanabileceği konusunda bir zaman sınırı olduğu konusunda hemfikir değil.

“Yine de bilimin bize söylediklerine aykırı bir yasamız var - ve bu biyolojik şansı kadınlardan kaldırıyoruz.

İngiltere'deki doğurganlık düzenleyicisi, İnsan Gübreleme ve Embriyoloji Kurumu'nun vermiş olduğu rakamlara göre, 2010'da 234'ten 2010'a kadar olan toplam 75.000 doğurganlık tedavisi arasında 1.463 donma döngüsü gerçekleştirildi.

Bunlar, örneğin kanser tedavisi görmeden önce yumurtalarını donduran kadınları ve bunu daha sonra yaşamda bir çocuk sahibi olma şanslarını arttırmak için yapanları içerir.

Ancak her gruptaki kadın sayısı hakkında veri yoktur. Tıbbi nedenlerden dolayı donma, 55 yıla kadar depolamaya izin verir.

'Eski mevzuat
Doğurganlık sadakaları İlerleme Eğitiminde Güven (PET), kadınların saklamak için 10 yıllık limitten dolayı daha sonra ve daha sonra yumurta donmasını geciktirmeye zorlandığını söylüyor.

Bir kadının yumurtalarını dondurması için en iyi zaman 35 yaşından önce, yumurtaların kalitesi ve sayısının düşmeye başladığı zamandır - ama bunu yapmak için en yaygın yaş 38'dir.

PET direktörü Sarah Norcross, mevcut sınırın "insan haklarının çok açık bir ihlali" olduğunu söyledi.

Kadınların üreme tercihlerini kısıtlıyor, kadınların biyolojik anne olma şansını zedeliyor, bilimsel bir temeli yok (on yıldan daha uzun süre dondurulursa yumurtalar canlı kalıyor) ve yaşla birlikte kadınların doğurganlığındaki düşüş nedeniyle kadınlara karşı ayrımcı.”

“Kadınları daha sonra çocuk sahibi olmaya iten, yumurta dondurucu tekniklerdeki ve toplumdaki değişimlerdeki gelişmeleri yansıtmayan keyfi ve modası geçmiş bir mevzuat parçası.” Diye ekledi.

İnsan Döllenme ve Embriyoloji Kurumu, yumurtaların donmasının gelecekte bir bebek sahibi olmanın garantisi olmadığını söylüyor.

Ancak toplumun değiştiğini ve kadınların donmuş yumurtalarını 10 yıl içinde kullanmaya hazır olmadıklarında hayal kırıklığına uğradıklarını fark ediyor.

"10 yıllık depolama sınırında yapılacak herhangi bir değişiklik, yasada bir değişiklik gerektirdiğinden parlamento için bir sorun olsa da, gelecekte hem bilimdeki hem de bilim alanındaki değişiklikleri tanıyan daha uygun bir depolama sınırının ne olabileceğine bakmak için doğru zaman olabilir. Bir şekilde kadınlar doğurganlıklarını düşünüyorlar "dedi.

Yumurta donması nedir?
Bir kadının doğurganlığını, genç yaşta yumurta toplayarak ve ihtiyaç duyulana kadar saklayarak saklamanın bir yoludur.

İşlem, IVF'den yaklaşık 15 yumurta toplanmasını, hızlı bir şekilde soğutulmasını (vitrifikasyon adı verilen bir işlem kullanılarak) ve ardından sıvı azot tanklarında depolamayı içerir.

Yumurtalar gerektiğinde eritilir ve sağlam kalanlara sperm enjekte edilir.
Benim adresim Tugay Gök arkadaşlarımın adresi Live Tv TR - Omegla - RainLoX - Gamze Sayman - Egoist Pati - Muhammet YT - DLive Tv TR - Arif Çorlu - Halil Örenler - Zula Oyun

Benim adresim @tugaygok arkadaşlarımın adresleri - @omegla - @zulaoyun - @rainlox - @gamzesayman - @egoistpati - @muhammetyt - @dlivetvtr - @arifcorlu - @voicepop - @halilorenler - @livetvtr

İşe yarayacağının garantisi yok - bir hastanın kendi dondurulmuş yumurtalarını kullanan beş IVF tedavisinden sadece biri 2017'de başarılı oldu. MegaSound

Bir kadının doğurganlığı etkileyen tıbbi tedavisi varsa, yumurta donması için fon sağlanabilir.

Aksi takdirde, bir yumurta dondurma döngüsünün ortalama maliyeti 7-8,000 £ 'dur.

Sort:  

Hi @tugaygok,
Thank you for participating in the #travelfeed curated tag. To maintain a level of quality on the project we have certain criteria that must be met for participation. Please review the following: https://travelfeed.io/@travelfeed/updated-how-to-participate-on-travelfeed-io
We require at least 250 words in English.
Thank you very much for your interest and we hope to read some great travel articles from you soon!
The language of your post was automatically detected, if your English text is at least 250 words long or you have updated your post to fit our criteria, you can ignore this comment for it to be considered for curation. For further questions, please contact us on the TravelFeed Discord.
Regards, @travelfeed

Did you know that you get larger upvotes when posting through TravelFeed.io?

We are continuously working on improving TravelFeed, recently we introduced new content tiles that make discovering awesome destinations and topics even easier.


Learn more about TravelFeed by clicking on the banner above and join our community on Discord.

Coin Marketplace

STEEM 0.28
TRX 0.12
JST 0.033
BTC 66892.89
ETH 3101.75
USDT 1.00
SBD 3.74