Steemati pasionati ai tenisului de masa!steemCreated with Sketch.

in #sport6 years ago

In ultima vreme a incoltit in mintea mea o idee. Daca e buna sau rea va las pe voi sa apreciati. Mie imi place … si prin acest articol incerc sa-mi iau un angajament public sa o implementez in Romania. 

De un an si putin m-am mutat in UK. Cum in Romania eram obisnuit sa fac miscare (baschet, tenis de masa, drumetii montane si/sau alergare usoara :P) cel putin o data pe saptamana am incercat sa patrez si aici un program similar. Evident … drumetiile montane au sarit din schema :D. Jucand baschet am reusit sa-mi rup un tendon achilian acum vreo 4 ani si de atunci m-am cam lasat, dar am inceput sa caut comunitati pentru restul activitatilor.

Avand in cap sistemul de acasa, prima data am cautat sali de tenis, am sunat  si am intrebat daca pot sa vin cu un prieten sa inchiriem o masa de tenis pentru 1-2 ore. Am primit un refuz politicos, dar fara prea multe explicatii. Sun si a doua oara, de data asta am fost ceva mai iscoditor si aflu ca sala nu este special dedicata tenisului de masa, ca exista un club care inchiriaza sala 4 ore pe saptamana si ca putem veni cand au ei antrenament ca sa vorbim cu administratorul clubului.

Ajunsi acolo aflam ca:

  1. acest club este deschis oricarui doritor
  2. are deja peste 50 de membri din care aproximativ 20 activi saptamanal
  3. prima sedinta este gratuita, dar ulterior va trebui sa platim: 6 lire/sedinta sau 15 lire/luna (la abonament)
  4. clubul detine echipament propriu (mese, palate, mingi, separatoare, etc.) pe care il depoziteaza in sala pe care o inchiriaza
  5. clubul nu tine cursuri, doar organizeaza si supervizeaza activitatea din timpul sedintelor punand la dispozitie echipamentul din dotare

Am ajuns sa indragesc acest sistem, ba chiar de cateva ori ajunsesem sa regret ca nu am avut parte de un astfel de club si in Romania de la o varsta mai frageda.

Nu este greu sa observi beneficiile:

  • o comunitate pasionata
  • un numar mare de membri cu nivele si stiluri diferite
  • posibilitate organizarii de mini competitii interne
  • competitii oficiale intre cluburi

As vrea sa incerc sa implementez un astfel de sistem si in Romania in felul urmator:

Stiu ca la noi institutiile scolare publice pot da oficial in chirie salile de sport: gasiti aici dovada.

Frumos ar fi ca pasionatii de tenis de masa, doritori sa formeze un grup/club sa faca un contract cu o institutie scolara dupa cum urmeaza:

Clubul se angajeaza sa

  • cumpere echipamentul (cel mai probabil din sponsorizari sau achizitionand in rate), pe care il va putea folosi inchiriind sala de sport. Acest echipament va fi lasat in custodia scolii astfel incat sa poata fi folosit si de catre elevi;
  • sa organizeze si supravegheze activitatile din incinta salii de sport;
  • sa asigure bunastarea echipamentului pe durata utilizarii;

Scoala se angajeaza sa

  • asigure bunastarea echipamentului in absenta clubului;
  • ofere spre inchiriere clubului, gratis sau la un pret redus sala

Termenii si conditiile acestui draft de contract sunt putin cam empirice :) dar scopul acestui articol este mai mult de a picta o idee de ansamblu.

Eu consider ca in acest mod  toata lumea are de castigat

  1. Scolile vor fi dotate cu echipament nou. Sunt convins ca majoritatea scolilor nu au echipament de tenis de masa. Daca inchirierea salii nu va fi gratuita atunci scolile vor avea si un venit suplimentar. Acest venit va putea fi considerat stabil deoarece daca un club va investi in echipament cel mai probabil va dori un contract de inchiriere a salii pe termen lung. Se vor putea descoperi mai usor tinere talente care vor creste reputatia scolii
  2. Elevii vor beneficia de echipament nou in cadrul orelor de sport. Acestia se vor putea inscrie in club pentru a exersa si in afara orelor de curs. Copii vor avea ocazia sa experimenteze tenisul de masa de la o varsta frageda.
  3. Clubul va avea un spatiu asigurat unde sa isi desfasoare activitatea. Se vor dezvolta foarte usor si rapid mai multe cluburi/comunitati de pasionati de tenis de masa, iar acest lucru va creste nivelul mediu al jucatorilor din Romania si va ajuta la gasirea mai rapida a tinerelor talente. Un numar crescut de cluburi va stimula organizarea frecventa a competitiilor sportive.

         

Imi doresc din tot sufletul sa nu fie doar un vis frumos si sa incep(em) (deoarece il vad ca pe un efort colectiv) implementarea acestui sistem cat mai repede si fara prea multe obstacole birocratice.

Sort:  

te-ai gandit sa propui un proiect de genul asta comunitatii smartcash ?
https://vote.smartcash.cc/ daca promovezi smartcash ai putea obtine ceva suport de la ei.

Mult success cu proiectul, sper sa am unde sa joc ping pong cand ma intorc acasa ;)

Este pentru prima data cand aflu de https://vote.smartcash.cc
Voi incepe curand sa caut finantare pentru acest proiect si il voi propune pe cat mai multe platforme de crowdfunding, inclusiv SmartCash.

Multumesc

Coin Marketplace

STEEM 0.27
TRX 0.11
JST 0.030
BTC 69015.38
ETH 3758.20
USDT 1.00
SBD 3.45