Esrarengiz ve Trilyon Dolarlık Bir Aile: Rockefeller

in #story7 years ago (edited)

Arkadaşlar merhaba. Steemit de çok yeniyim. Yardım ve öneriler için lütfen bana yazın. İlginç bilgiler konusunda çok meraklıyım. Tarih olsun, siyaset olsun, ünlü insanlar veya olaylar olsun. İlgimi çeken şeyleri sizlerlede bilgiseli şeklinde paylaşmak istiyorum. Twitterdan instagramdan takip ettiğim insanlar var. Kaynak belirterek onlardan da yararlanacağım.

İlk konumuz başlıktada gördüğünüz üzere Rockefeller Ailesi.

image

David Rockefeller gibiler Türkiye'de pek konuşulmaz. Bu aile sıradan bir aile değil. Kafa yapımız ve algımızın anlayamayacağı bir aile...

Aslında anlatılacak çok şey var. Lütfen videoyu izleyin, Aaron Russo'nun anlattıklarının hepsi bir bir gerçekleşti.

Hikaye John David Rockefeller'ın 1859'da petrol şirketi kurmasıyla başlıyor. Şirket 10 yılda onlarca petrol kuyusu işletmeye başlıyor.

Tren yolu imtiyazları, yurt dışında satın alınan limanlar ve gemiler, hükümetlerle iyi ilişkiler... Böylece ABD'nin ilk milyoneri o oluyor.

Forbes dergisinin 2008 yılında hazırlanan tarihteki en zengin kişiler listesinin ilk sırası John David Rockefeller'a aittir.

image

Aşağıda ki fotoğraftaki adam Kral Edward'ın 18. nesil torunu. Başkan Fillmore'un 5. nesil, Başkan Roosevelt ve Başkan Harding'in 7. nesil kuzeni.
image

Şaşırtıcı ama gerçek. Bu adam Charles Darwin, George Washington ve Winston Churchill ile uzaktan akraba. George Bush'un 12. nesil kuzeni.
image

Öyle bir aile ki... Elizabeth Montgomery akrabası... Lucille Ball akrabası... Marilyn Monroe akrabası... Richard Gere akrabası...

image
image
image
image

Rockefeller ailesinin şirketi Standard Oil, 1900'lerin başında o kadar büyü ki, devlet antitröst yasası ile şirketi 25'e böldü. Esso, Shell, Exxon, Citigroup ve daha bir çok şirket... Hepsi Rockefeller ailesinin.

Bu olaydan sonra aile politikaya el attı. ABD merkez bankasını kurucusu Senatör Aldrich, J. David Rockefeller'in kayınpederiydi.

Rockefeller 1921'deki seçimlerde Warren Harding'i destekledi ve kazandı. Rockefeller'ın adamı Calvin Coolidge başkan yardımcısı oldu.

Warren Harding ile Rockefeller'ın arası daha sonra bozuldu. Ne tesadüf, Harding bir böcek ısırığıyla öldü. Yerine Calvin Coolidge geçti.

image

Bayan Harding eşinin öldürüldüğünü her yerde söyledi ama ciddiye alan olmadı. Coolidge döneminde 1929'da ABD ekonomisi çöktü.Çöken ABD ekonomisiydi ama kazanan J. David Rockefeller oldu. Kriz döneminde 1929 noeli sadece Rockefeller kutlanabildi. Diğerleri batıktı.

Krizin en sıkıntılı zamanlarında J. David Rockefeller ünlü Empire States binasını sadece bir senede (1930-1931) New York'un göbeğine dikti.

image
image

Hatırlatmakta fayda var. Trump'ın dışişleri bakanı Rex Tillerson Rockefeller'in şirketi Exxonn'un CEO'suydu.

image

Dünya Bankası'nın ilk dört başkanı E. Meyer, J. McCloy, E. Black, G. Woods... Hepsi Chase Manhattan Bank'ta çalıştı. Banka Rockefeller'in.

image
image

J. David Rockefeller'in şirketinin Türkiye'deki temsilciliğini 1928 yılında Vehbi Koç yürüttü. İki aile, oldukça yakın.
image

Aile, sanılanın aksine, ön planda değil. Sadece Nelson Rockefeller politikaya ilgi duydu ve başkan yardımcılığı yaptı. Aile arka planda.

Ailenin kontrol ettiği CFR'ye üye olan onlarca isim ABD, IMF, BM, Dünya Bankası gibi kurumları yönetti. Konseye üye olmak çok zor bu arada.

Bank of America, Bloomberg, Boeing, BP, Ford Motor, Goldman Sachs, IBM, News Corporation ve dahası Konsey'e üye.
image

Demeden geçmeyeyim. CFR özellikle Türkiye'yi çok sever. Davutoğlu, 2015'te Konsey'de şeref konuğu olarak ağırlandı.

image

Rockefeller güdümündeki CFR bir tür çatı örgüt. Ulaşmak ve üye olmak çok zor. CFR güdümünde bir çok örgüt var: Bilderberg, Trilateral...
image

CFR o kadar güçlü ki; ülkelerde darbeler yapabildiği söylenen George Soros, Konsey'in ufak bir üyesi. Tip olarak Rockefeller'a ÇOK benzer.

image

Gelelim asıl bilgiye: Deniz Baykal ve Bülent Ecevit'in "Rockefeller Bursu" ile yurt dışında okuduğu söylenir. Yüksek ihtimalle gerçek.

CFR gibi güçlü bir örgütle zıt düşen kimse politikada kolay kolay ayakta kalamaz. Hemen herkesin yolu CFR'den geçmiştir.
image
image

Erdoğan en son 2014'te CFR konuğu oldu. Başkan R. Hass Erdoğan'ı "Türkiye tarihinde Atatürk'ten sonraki en önemli siyasetçi" olarak tanıttı.
image

Erdoğan'ın katıldığı CFR toplantısına gazeteci alınmadı. Erdoğan toplantıda "Yahudi karşıtı olmadığı" konusunda uzun açıklamalar yaptı.
Erdoğan toplantıda Obama yönetimini sert eleştirdi ve Gülen'in iadesini istedi. O tarihten sonra Türkiye Batı ilişkileri epey bozuldu.

İşte öyle bir ailedir Rockefeler ailesi. Bilgiselini güncel bir konuya bağlayıp, öyle kapatalım: Kayagazı.

Petrol şirketleri son 5 yıldır, kayagazı isimli yeni enerji maddesinin üretimi üzerinde çalışıyordu. Ta ki 2014'e kadar.
2014'ten itibaren ABD, petrol fiyatlarının kademeli olarak düşmesini sağladı. Böylece petrol şirketlerinin gelirleri düştü.
Gelirleri düşen petrol şirketleri, arge çalışmalarına ayrılan bütçelerini azaltmak zorunda kaldı. Böylece kayagazı ile ilgilenemez oldular.
Düşük petrol fiyatlarına rağmen Exxon Mobil kayagazı üretimine ciddi bütçe ayırabilen yegane şirket oldu. Tabi, şirket Rockefeller'a ait.
Geçen yıl dünya genelinde kayagazı rezervlerini tespit edip yayınladılar. Bilin bakalım, nerede kayagazı var.
image
image

Rezerv haritasını bizlere geçen yıl yayınladılar lakin kendileri bu bilgilere çok daha uzun zaman önce sahipti. Önce ortamı hazırladılar.
Sonuç: Rockefeller'a ait şirket, kayagazı konusunda diğer şirketlerin önünde ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde kayagazı var.
Aşağıdaki haber 2014'ten ama muhtemelen çoğunuz bu haberi ilk defa görmüş olacaksınız.

http://enerjienstitusu.com/2014/07/18/exxon-mobil-istanbul-kaya-gazi-shale-gas-tpao/

TBMM, kayagazının yabancı şirketler tarafından çıkarılabilmesi için 2013'te yasa çıkardı. Hemde Gezi'den 1 gün önce.

http://www.cumhuriyet.com.tr/amp/haber/diger/424794/Turk_Petrol_Kanunu_Tasarisi_kabul_edildi.html

Ama 3. köprü ve 3. havalimanı iptal edilsin diyen Taksim Dayanışması bu kanunu hiç hedef almadı. TD üyeleri başka nerelere üyeydi?

Gezi'den bile nemalanan, menfaat çıkarabilen bir anlayışın ipini takip edin... Ucu Rockefeller'a kadar gidecektir.

Okuduğunuz için teşekkürler.
Ve bu bilgiselini bizim için derleyen @10uncukoylu beğe de çok teşekkür ederim.

Sort:  

Hi! I am a robot. I just upvoted you! I found similar content that readers might be interested in:
https://mutlakaoku.com/david-rockefeller-servetinin-sinirlarina-yolculuk-ve-turkiyedeki-temsilcileri/

Coin Marketplace

STEEM 0.18
TRX 0.13
JST 0.029
BTC 59269.62
ETH 3112.63
USDT 1.00
SBD 2.41