Takmičenja se nastavljaju, najvažnije tek dolazi

in #storylast year

Košarkaši Partizana u Top 8 fazi Evrolige igraće protiv madridskog Reala. U pitanju je veliki protivnik, ekipa projektovana za Final four, ili možda za evropsku tiltulu. O jačini takvog tima ne treba trošiti reči. Pored kvaliteta na strani Madriđana su i duži roster i prednost domaćeg terena. Partizanova šansa je da odigra maksimalno koncentrisano, angažovano u odbrani i uz to da šut bude na potrebnom nivou. Snaga Partizana na početku sezone zvala se Kevin Panter. Rezultat je zavisio isključivo od njega, kad je on loš u većini slučajeva sledio je poraz.

IMG_20220103_181514.jpg

Njemu uz rame bili su Lidej i Lesor. Pri tome treba naglasiti da je Francuz igrao bez zamene i svi smo se pitali dokle će moći i bili smo sigurni da igra mnogo iznad svojih mogućnosti. Ponekad bi bljesnuli Naneli, Anđušić ili Madar. Posle toga počeli su da se vraćaju Smailagić i Avramović, a Dante Egzum je eksplodirao. On je na poziciji 1 postao dominantan ne samo u Partizanu nego na nivou takmičenja. Pokazao je zašto je u NBA ligi bio na visokoj poziciji drafta i zašto mu se predviđala velika karijera. On je Obradovićev najveći pogodak i simbol ovog Partizana. Treba naglasiti da je Smailagić došao do nivoa da može da menja Lesora i da može na evroligaškom nivou da odigra 10ak minuta i to napadački dosta uspešno. Odbrana je nešto na čemu mora mnogo raditi i to je nešto što će odrediti njegovu dalju karijeru. Ako otkloni nedostatke postaće Zvezda, ako ih ne otkloni neće biti evroligaški nivo. Može i nešto između, ali to je nešto čime se ne sme zadovoljiti.
Aleksi Avramoviću je trebalo dosta vremena da se vrati na nivo na kome je bio na kraju prošle sezone. Ipak u poslednjim utakmicama je pokazao da i on može biti ozbiljan evroligaški igrač. Naneli je nekoliko puta eksplodirao, ali on mora bolje. Papapteru je ispod nivoa koji se od njega očekivao i možda bi baš on mogao u utakmicama oduke da iznenadi. Bilo kako bilo Real je favorit i očekujem da povede sa 2:0. Posle toga očekujem pobedu Partizana i na kraju konačnih 3:1.
Treba podsetiti da je Zvezda dobila Fenrbahče u Beogradu i da je takmičenje završila serijom od pet uzastopnih pobeda. Utisak je svakako popravljen, ali ostaje žal što nije izboren plasman u top 8.O razlozima sam već govorio, ali Čović je već najavio povratak u Arenu. Lično očekujem da će i Zvezda i Partizan dogodine igrati Evroligu i to u Areni. Ipak o fenomenu Arene sledeći put.

Goran

Coin Marketplace

STEEM 0.29
TRX 0.12
JST 0.033
BTC 62975.56
ETH 3112.53
USDT 1.00
SBD 3.87