Nightcrawler, ortamın karanlık taraflarına ve tipik bir atmosfere sahip gazeteciliğe karşı kaba bir aldatmacadır. Jake Gyllenhaal'ın suçlu bir paparazzi olarak görünüşü onun ana cazibesi.

in #story6 years ago


Jake Gyllenhaal, Donnie Darko, Zodiac ve Brokeback Mountain gibi eleştirel olarak başarılı filmlerde rol aldıktan sonra adı olan yetenekli bir aktör. Aşk ve Diğer Uyuşturuculardaki ana rolünü ve Pers Prensi'nin daha az başarılı bir şekilde uyarlanmasını denedikten sonra, Gyllenhaal, Adını Mahkumlar ve Düşman filmlerinde olduğu gibi ünlü olan Nightcrawler gibi adını ünlü kılan yola geri döndü. Nightcrawler'daki Gyllenhaal görünüm bence en iyi performans.

Nightcrawler Los Angeles'ın gece hayatında bir suçlu video kaydeden ve bir televizyon istasyonuna satan bir serbest kameraman olan Lou Bloom'u (Jake Gyllenhaal) anlatıyor. Kariyerine küçük bir hırsız olarak başlayan Lou, yolunda bir araba kazasının fotoğrafını çeken ve videoyu en yüksek teklifle alıcıya satan geçici bir kameraman (Bill Paxton) ile karşılaşır. İşsiz olarak, Lou bunu iyi bir fırsat olarak görüyor. Çaldığı bisikletin satışından yararlanan Lou, bir kamera ve bir polis tarayıcısı aldı. Güçlü tutkusu ve özveri, suçlu video dünyasında başarılı bir şekilde Lou'yu getirdi.

Sonra, bir televizyon yapımcısı olan Nina Romina (Rene Russo), Lou'nun ana video alıcısı ve her şeyden önce reyting için her şeyi yapmaya istekli. Zor bir zaman olduğunda, Lou ve Nina daha cesurca şeyler yapmak için bağlandıkları zaman. İlginç bir görsel kompozisyon uğruna Lou, sahneyi almak ve yenilemek için polise karşı yarışmaya istekliydi. Lou ve Nina'yı kullanan yönetmen Dan Gilroy, medya ekibinin, kitlenin istediği haberi almak için bazen yasayı ihlal eden umursamaz şeyler yapabildiğine dikkat çekti.

Gece çekimi sırasında Lou asistanı Rick Carey (Riz Ahmed) tarafından desteklenir. Riz'in varlığı, sıradan insanlarla aynı görüşe sahip normal bir genç adam gibi yapışkan bir karakterdir; Lou'nun kurallara aykırı davrandığı varsayılsa da, Lou'yu asla yasaklamayan ve doğru olduğunu düşündüğü şeyi yapmaz. Ya apati yüzünden ya da dolardan sonra kapanmak kolay.

Nightcrawler atmosferi nedeniyle ilginç bir film oldu. Bu senaryoda ayrıca Dan Gilroy üzerinde çalışıldı. Lou'nun dönüşümü, gece kumandanlığı dünyasının büyülendiğini, Taxi Şoförü gibi kontrollü gerginlikler ile inşa edilen “kirli” şeylere daha kolay bağlandığını gösterdi. Bütün bunlar aynı zamanda filmin yoğunluğuna ve gerilimine katkıda bulunan James Neston Howard'ın (Blood Diamond) skoruyla da destekleniyor. Görüntü yönetmeni Robert Elswit (Boogie Nights, There Will Be Blood) tarafından çekilen fotoğraf, neon lüminesansı olan karanlık Los Angeles gece sahnesini de çekiyor.

Gyllenhaal'ın suçlu bir paparazzi olarak görünüşü, gösterinin ana özelliğidir. Kendi inisiyatifi ile Gyllenhaal, kilo yanakları, dışbükey gözleri ve yağlı saçları ile ayırt edici bir Lou Bloom karakteri yaratmak için ağırlığını 10 kg düşürdü. Lou ikonik bir karakter, Travis Bickle Taksi Şoförü ve Drive'daki sürücü arasında bir çeşit kombinasyon. Sıradan bir insandan daha fazlası olmak isteyen bir sosyopat. Lou bir mükemmeliyetçidir, açık sözlüdür, fakat asla kontrolü kaybetmez. Onun manipülatif davranışı ile birleştiğinde, Lou aynı zamanda tahmin edilemez ve korkutucu bir karakter oldu. Ve Gyllenhaal izlenim ile getiriyor.

Nightcrawler, medyanın ve gazeteciliğin karanlık tarafına kaba bir ayrılıktır. Reyting uğruna gazeteciler tarafından ilginç haberler almak için ne kadar cesurca şeyler yapılabilir? O zaman da, Riz Carey'nin varlığıyla temsil edilen kapitalizm ve bugünün izleyicileri gibi kanlı haberleri seven bir hiciv vardır. "Kanıtlanırsa, yol göstericidir", yalnızca haber aramaktan duyulan coşkuyu değil, aynı zamanda seyircinin memnuniyeti için yapılması gereken fedakarlıkları da gösteren Nightcrawler sloganıdır.

Coin Marketplace

STEEM 0.27
TRX 0.11
JST 0.031
BTC 70992.50
ETH 3860.06
USDT 1.00
SBD 3.52