Cehennem Deresi Kanyonu

in #blog4 years ago

Cehennem Deresi Kanyonu, Artvin’in Ardanuç ilçe merkezinin 7 km kuzeybatısındadır.

Türkiye’nin en büyük kanyonlarından birisi olan Cehennem Deresi Kanyonu aynı zamanda dünyanın sayılı kanyon vadileri arasındadır.


1

Kanyon her yıl yerli yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir. Kanyonun doğal güzelliğini gören herkes hayranlığını saklayamamaktadır.

Kanyon içerisinde tek kişinin zar zor sığacağı genişlikte, taşlı ve dik patikalar bulunmaktadır. Bu patika yolları kullanarak kanyonu gezebilirsiniz.


2

Cehennem Deresi Kanyonu, dünyanın en tehlikeli kanyonlarından biridir. Kanyon içerisinde ilerledikçe hem heyecanlanacak hem de yükseldikçe değişen manzaranın keyfini çıkaracaksınız.

Yakın zamanda Cehennem Deresi Kanyonu üzerindeki turizm faaliyetlerini canlandırmak için Cehennem deresinde cennet yaşanıyor isimli bir proje başlatıldı.


3

Proje kapsamında yapılacak olan yatırım 781.000 TL kadardır. Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi olan DOKA nın sağladığı bu destek ile kanyonun iki yakası cam bir köprü ile birleştirilecek.

ABD deki Arizona eyaletinde bulunan Grand Canyon’dan sonra dünyadaki en yüksek ikinci kanyon olan Cehennem Deresi Kanyonu, umut ediliyor ki bu proje ile turistler için oldukça cazip hale getirilecek.

Sort:  

This post has received a $100.00 % upvote from @siditech thanks to: @avare.
Here's a banana! banana-small.png

You got a 50.00% promotion boost from @shares courtesy of @avare! Thank you for following @Shares rules of promoting your articles.

Have a nice day.
@Shares - Keep steeming good articles to help Steem network grow.

You got a 100.00% upvote from @whalecreator courtesy of @avare! Delegate your Steem Power to earn 100% payouts.

You got a 100.00% upvote from @redlambo courtesy of @avare! Make sure to use tag #redlambo to be considered for the curation post!

You got a 100.00% upvote from @whalepromobot courtesy of @avare!

You got a 100.00% upvote from @bid4joy courtesy of @avare!

Thank you for using @sleepagent bid bot serves.
This post has received a 50 % upvote from @sleepagent.

Coin Marketplace

STEEM 0.27
TRX 0.11
JST 0.030
BTC 70805.12
ETH 3799.35
USDT 1.00
SBD 3.43