Steve Wozniak Bitcoin’in Bir Mucize Olduğunu Söylüyor!
Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, Bitcoin yatırımcısı olmamasına rağmen konu hakkında olumlu düşüncelere sahip.
Talent Lane Digital 2021’de Bitcoin hakkında konuşan Wozniak, kripto para için “teknoloji harikası ve benzersiz bir matematiksel formül” olarak bahsetti.
Yerel haber ajansı El Sol de México tarafından Perşembe günü yayımlanan bir habere göre, Apple kurucu ortağı ayrıca Bitcoin’in altından daha iyi olduğunu belirterek, Bitcoin bloklarının çıkartılmasının, altın madenciliğinden çok daha kolay olduğunu söyledi.
Altının arzı sınırlıdır ve onu çıkarmak için büyük efor sarfetmeniz gerekmekte.
Sektörün önde gelen isimleri ve analistler, hem altının hem de Bitcoin’in sınırlı arzı olduğu için ve piyasa değerlerini koruduğu için Bitcoin’e “dijital altın” ismini verdi. Altın, fiziksel arz olarak ve çıkarma zorluğu ile sınırlanırken, Bitcoin madenciliği kaynak koduyla 21 milyon adet ile sınırlandırılmıştır. Yani 2140 tarihinde daha fazla madenciliği yapılacak bir Bitcoin olmayacak.
Wozniak’ın açıklamaları, Meksika’nın en zengin üçüncü kişisi Ricardo Salinas Pliego’nun Bitcoin’i yeni altın olarak nitelendirmenin “kesinlikle doğru bir karar” olduğunu söylemesinden kısa bir süre sonra geldi.
Milyarder iş insanı, “Bu çok doğru, Bitcoin yeni altın olacak, ancak çok daha erişilebilir olacak. Sonuçta cebinizde altın taşımaktansa, Bitcoin taşımak çok daha kolay.” dedi.
Wozniak, Haziran 2018’de “Kripto paralar arasından sadece Bitcoin dijital altın olarak nitelendirilebilir.” demişti. Teknoloji gurusu, Bitcoin’in dunyanın tek para birimi olarak yükseleceğini söyleyen Twitter CEO’su Jack Dorsey ile de bu konu hakkında sık sık tartıştığını söylemişti.
Steve Wozniak Kimdir?
Stephen Gary Wozniak, ABD doğumlu bir bilgisayar mühendisidir. Bildiğiniz gibi Steve Jobs ile ortak bir şekilde Apple‘ı kurmuştur. 1970’lerdeki kişisel bilgisayar devrimine büyük katkıda bulunan isim, 1970’lerin ortasında Apple I ve Apple II isimli bilgisayarların gelişiminde büyük bir rol oynamıştır.
kaynak:muhabbit.com
Güzel bir yaklaşım
evet bende öyle olduğunu düşünüyorum :) teşekkürler