Adevarul despre carne-bomba cu ceas

in #food7 years ago

Am gasit aceasta afirmatie in cartea "Cum sa traim 150 de ani" scrisa de Mikail Tomnak - a absolvit facultatea de chimie la Universitatea de Stat din Rusia. Multi ani a condus Centrul pentru Stiinte Medicale din Moscova; este autorul mai multor bvestselleruri avand ca subiect sanatatea si vindecarea.
"As dori sa spun cateva cuvinte despre carne - un produs pe care nu-l recomand pentru consumul zilnic. Consumarea unor cantitati mari de proteine animale (carne, mezeluri etc) in cantitati care depasesc cerintele zilnice ale organismului nostru produce procese de putrezire, constipatie si otravirea organismului cu acid lactic, oxalic si uric (cei trei principali pentru bolile de inchieturi, dureri de spate, osteoporoza si alte dereglari de mobilitate).
Carnea in sine nu are gust sau miros, asa incat o prajim, gatim si asezonam pentru a-i imbunatati gustul. In timpul procesarii carnii, aceasta degaja in jur de 20 de substante otravitoare, care pot deteriora vasele sanguine si sistemul nervos. Digestia carnii necesita cantitati mari de vitamine si microelemente. Daca nu mancam cantitati suficiente de salata vegetala odata cu carnea, digestia este incompleta, iar carnea nedigerata ajunge sa putrezeasca in intestine. Procesul de putrefactie creste alcanilitatea intestinului gros, ceea ce conduce la aciditatea sangelui. Mediul alcalin promoveaza dezvoltatea celulelor bolnave ( in special canceroase). Cei care consuma carne in exces sunt candidati favoriti pentru cancer.
Mai exista un factor care merita atentie.
Consumul excesiv de proteine animale, in special in copilaria timpurie, ne spune riscului de a dezvolta boli ale sistemului imunitar. Digestia carnii solicita mari cantitati de vitamine si microelemente care sunt preluate din sangele copilului. Scaderea nivelului acestor substante duce la aparitia anemiei ascunse si a bolilor de sange. In mod ironic, diversele alergii, eczeme si alte disfunctii specifice varstei pubertatii sunt cauzate de bunele intentii ale parintilor. Fara a fi constienti, acestia pun in pericol sanatatea copiilor incluzandu-le prea multa carne in dieta.
Filozofia orientala sustine ca fiecare aliment pe care il consumam contine informatii despre locul in care s-a nascut si s-a dezvoltat: clima, expunerea la soare, la razele Lunii etc. Ce fel de informatie ar putea contine carnea? Vremurile in care vitele pasteau pe pasuni verzi au trecut demult. Sunt crescute toata viata fara a vedea soarele sau respira aer curat. In loc sa manance iarba grasa si suculenta, sunt hranite cu hormoni si diverse tipuri de nutret sintetic.
Atunci cand cumparam o bucata de carne fara forma, nu ne gandim ca odata a fost parte dintr-un animal dragut care a fost ucis prin electrocutare. Este o naivitate sa credem ca animalele nu simt iminenta mortii in ultimile lor momente. O simt foarte clar. In fata agresiunii si manate doar de frica, organismele animalelor ucise produc o mare cantitate de hormoni otravitori, pe care ii consumam mai tarziu, in timp ce ne savuram friptura. Ne mai miram cand observam ca si adultii si copii devin din ce in ce mai agresivi si temperamentali. Violenta naste violenta - acest vechi adevar este confirmat de rezultatele consumului mare de carne.
In ultimii ani (1999-2002), in Europa de Vest, numarul de cazuri de BVN (boala vacii nebune) a ajuns sa atinga proportii epidemice. Vitele cu BVN trec printr-o degenerare completa a sistemului nervos (sectiuni ale creierului devin spongioase). In loc sa hraneasca animalele numai cu hrana bazata pe plante, in industrie au inceput sa se foloseasca proteine animale sub forma carnii si oaselor. BVN este un exemplu graitor pentru schimbarile psihologice ce pot fi produse de alimentatia neadecvata. Pentru a preveni raspandirea BVN, cirezi intregi de vite au fost macelarite si incinerate. Fie ca Dumnezeu sa-i apere pe copii a caror hrana se bazeaza pe carne de consecintele practicilor nenaturale de hranire din industria zootehnica."
IMG_20170720_064240[1].jpg
Este cartea care m-a determinat sa renunt la consumul de carne animala, si asta nu pentru ca vreu sa traiesc 150 de ani, dar vreau sa traiesc sanatos, am noua luni de cand nu mai consum proteina animala si sunt OK, chiar din primele doua luni am scapat de un bagaj de 15 kg...(bagajul era depozitul din colon). Va recomand sa cititi cartea, numai asa puteti sa luati o decizie in ceea ce priveste sanatatea personala.

Sort:  

Hi! I am a robot. I just upvoted you! I found similar content that readers might be interested in:
http://www.obiectiv.info/adevarul-despre-carne-bomba-cu-ceas_32661.html

Eu am dat sursa de unde am luat citatul, spre deosebire de mine, in articolul invocat de robot, nu se da autorul articolului, eu va spun sigur ca: cartea a aparut inaintea articolului cu pricina.

Măcar schimbai titlul sa nu mai fie identic !

Nu m-am gandit...

Cred ca exista o eroare în text: "creste alcanilitatea intestinului gros".
Eu cred ca trebuie sa fie "creste aciditatea ...."

Nu cred ca este o eroare, este vorba de "alcalinitatea intestinului gros"

Coin Marketplace

STEEM 0.20
TRX 0.12
JST 0.029
BTC 60943.34
ETH 3387.52
USDT 1.00
SBD 2.57