Steemit Başarı Görevleri - Genel Kurallar
Merhaba Sevgili Dostlarım.
Steemit bir blog platformu ve dünyadaki tüm insanların belli başlı konularda etkileşim sağlaması amacı ile kurulmuştur. İnsanların yazı yazması ve aynı zamanda başka insanların yazılarını okuması açısından sosyal bir platform da diyebiliriz. Steemit ağında içerik üretenler belli kriterlere göre ödül almaktadır. Bu ödüller sayesinde kazanç sağlamakta mümkündür.
Tüm bunları yaparken bazı kurallar da beraberinde geliyor. Her yapı ve oluşumda kurallar olduğu gibi Steemit'te de bazı kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar doğrultusunda da, Steemiti kullanırken yapmamız ve yapmamamız gereken bazı etkenler vardır.
Steemit'te Yapmamız Gerekenler
- İlk başta başarı görevlerini yapmamız lazım. Başarı görevlerinin amacı Steemit'te kendi profilinizi doğrulamanız ve steemit işleyiş/kullanımını bilmenizi teyit etmek içindir. İtibar puanınız 50'ye ulaşana kadar yapmanız gerekir. Bu sayede yaptığınız başarı görevleri gönderilerine de oy almış olur, iyi bir başlangıç yaparsınız.
ÖNEMLİ- Başarı görevlerini paylaşırken sadece Newcomers Topluluğunda paylaşın. Paylaşım yapmadan önce mutlaka kontrol edin.!
Başarı Görevlerini Sırasıyla Bu şekilde yapın!
- 1 - Doğrulama- Kendini Tanıtma
- 2 - Steemit Cüzdan Yönetimi/Gizli Anahtarlar ve Transferler
- 3 - İçerik Kuralları ve Kopya İçerik
- 4 - Markdown Teyidi
- 5 - Steemworld Kullanımı ve Tanıtımı
1-Doğrulama-Kendini Tanıtma
- İlk başarı görevinde bir kağıda Steemit kullanıcı adınız ve katıldığınız tarihi yazarak onunla beraber fotoğraf çekiyorsunuz. Fotoğrafın altına biyografiniz ve Steemite nereden katıldığınızı anlatan bir yazı yazıyorsunuz.
➡️Örneğine Buradan Bakabilirsiniz
2-Steemit Cüzdana Yönetimi/Gizli Anahtarlar ve Transferler
- Steemit Cüzdan seçeneklerini ekran fotoğrafı seçerek yapıyorsunuz. Transferler, Güç yapma, gibi işlemleri uygulamalı bir şekilde fotoğraflı olarak adımları anlatıyorsunuz. Steemit Hesap Anahtarları ve işlevlerini de anlatan açıklamaları da yazıyorsunuz.
➡️Örneğine Buradan Bakabilirsiniz
3-İçerik Kuralları ve Kopya İçerik
- Steemit'te içerik oluşturulurken, kopya içerikten uzak durulması gerektiğini ve yasak olduğu anlıyorum mayetinde teyid etmeniz lazım. Kopya içerik türlerini de sıralamanız ve detaylandırmanız gerekir
➡️Örneğine Buradan Bakabilirsiniz
4-Markdown Teyidi
- Steemit'te paylaşım yapamak için yazım aracı olan markdown kullanımını örneklerle belirtmeniz gerekir.
➡️Örneğine Buradan Bakabilirsiniz
5-Steemworld Kullanımı ve Tanıtımı
- Steemit Hesap aktiviteleri, ödüller, güç göstergeleri gibi birçok steemit aracını barındıran servisi fotoğraflarla örneklendirip açıklamanız gerekir.
➡️Örneğine Buradan Bakabilirsiniz
Steemit'te Yapmamanız Gerekenler
Paylaşım yaparken kopya yazı kullanmayın zaten bu durum bilgi hırsızlığına girer. Steemit botu @endingplagiarism bu konuda spam yapanları uyarıyor.
İçeriklerinizde eklediğiniz resimlerin size ait olması lazım, herhangi bir internet ortamında olmaması lazım. Olası durumlarda makaleyi bütünleyen ve anlatan size ait olmayan bir resmi kullandığınızda muhakkak kaynak belirtmelisiniz.
Steemit Türkiye veya başka topluluklarda Türkçe gönderi yayınladığınızda mutlaka TR etiketi kullanın. Topluluklara uygun gönderi hazırlayın. Aksi taktirde ceza yiyebilirsiniz.
Gönderilere sürekli ve üst üste yorum yapmayın. Belli aralıklarla yorumlarınızı yazmaya dikkat edin.
Günde paylaşım sınırına dikkat edin. Aslında herhangi bir cezası yok ama topluluk ve steemit takipçileri bıktırmamak adına günde 3 taneye kadar yeterli diyebilirim.
Gönderilerinizin altına küratörleri etiketlememeye çalışın. Yazılarınızda birinden bahsediyorsanız tabiikide ekleyebilirsiniz.
Topluluk Kayıt ve Takip Formunu Mutlaka Doldurun.!
➡️Buradan
Telegram Kanallarımıza Katılarak Fikirlerinizi Paylaşabilirsiniz. Aklınıza takılan soruları çekinmeden sorabilirsiniz
🌍Steemit Resmi Telegram Kanalı
🌍Yeni Kullanıcılar/Eğitim Grubu
Yeni kullanıcılar için oluşturulmuş olduğunuz bu içerik onların ilerlemesi adına güzel bir kaynak olacaktır. 🙏Bilgiler için teşekkürler.
Yeni kullanıcılar için harika bir gönderi olmuş. Emeğinize sağlık