You are viewing a single comment's thread from:

RE: Kripto Paralara Yeni Analiz

in #news7 years ago

Hocam Şahsi Fikrim
Büyük bankalar sermaye devleri hatta devletler bu piyasıyı hem kullanıyor hemde rahatsızlar . Sebebi ise milyarlarca dolar para borsalardan , foreks piyasalarından hatta bilinen büyük para birimlerinden çekilip kripto borsalara kaydı . Bunun ne gibi bir dezavantajı var dersek bu özellikle borsalarda işlem gören büyük sermaye ve imalat devlerinin ellerindeki likiditenin azalmasına sebep oldu bunun sonucu büyük firmaların hisselerini nakite çevirme döngü hızlarını negatif yönde etkileyip orta ölçekli firmaları daha da kötü duruma düşürmüştür ..
Bu bağlamda ülke ekonomileri dahil bu ani pozisyon değişiminden negatif yönde etkilendiler ..
Sonuç olarak olayın özü bu güçler bir süre Coin piyasasını dizginlemek ve kendi teknik altyapılarını hazırlamak adına coinlerin babası bitcoin üzerinden spekülasyona başladılar ve devam edecekler .. Bu süreç çokta kısa olmayacak diye düşünüyorum ..
Düşüşteki ikinci etken ise Bizlerin balinalar diye tabir ettiğimiz kimlikleri bilinmeyen büyük coin yatırımcıları ..
Bu adamlar tıpkı borsalarda olduğu gibi karlarını realize etmeden yollarına decam edemezler , kar realizasyonu onların deyimi ile yüksekten satıp alçaktan aynı metayı tekrar toplamak .. Bu aşamada çift çarpanlı bir kazanç söz konusu olur ve bizler gibi küçük yatırımcıların metaları erirken onların metalarının kazanç oranı katlanır .. Büyük pencereden bakınca birkaç gün önce bütün batı ve uzakdoğu borsaları karlarını realize etti ( bu paraların bir kısmı göreceli olarak değeri düşük olan coin borsalarına kaymış olamaz mı sizce .. Bence Bu düşüş trendinde eskisinden daha güçlü balinalar düşük fiyatlardan coin toplayacaklar . ( Bunların arasında finans devleri , büyük borsa yatırımcıları , hatta devletler dahi olacaklar )

Bizleri daha sert dönemlerin beklediğini düşünüyorum .. Bunu olumsuz yönde söylemiyorum sadece daha temkinli davranmalıyız ..

Saygılar ...

Sort:  

colgin bi yorun olmus ustat .

Ben de defalarca aynı yorumu yaptım. Ve bunların hepsi akıllıca oynanan spekülasyonlardan ibaret olduğuna inanıyorum. Yine karlı çıkacak olanlar kendileri olacak.

Coin Marketplace

STEEM 0.19
TRX 0.16
JST 0.030
BTC 63588.38
ETH 2595.97
USDT 1.00
SBD 2.81