Nucleus Vision
Internet of Things (IoT) son dönemde özellikle Iota sayesinde kripto piyasasında iyice duyulmaya başladı. Iota'nın aşırı bir şekilde forumlarda konuşulması, yatırımcılarda neredeyse Bitcoin bitti artık Iota geliyor gibi yorumların bile yayılmasına neden oldu. O kadar iddialı bir çıkış beklemesem de BlockChain gibi IoT yani Türkçe söyleyecek olursak Nesnelerin İnterneti gelecekte fazlasıyla karşımıza çıkıyor olacak.
Peki nedir bu Nesnelerin İnterneti?
Genel tanımı ile benzersiz bir şekilde adreslenebilir nesnelerin kendi aralarında oluşturduğu, dünya çapında yaygın bir ağ ve bu ağdaki nesnelerin belirli bir protokol ile birbirleriyle iletişim içinde olmaları diye tanımlanıyor. Bu tanımı basitleştirmek istersek; cihazların belirli bir haberleşme protokolleri ile birbirleri arasında iletişim kurmaları diyebiliriz. Kullandığımız telefondan arabaya hatta buz dolaplarının bile yanı dili konuştuğu bir ortam düşünebilirsiniz. Bu cihazlar için tek önemli şey internet bağlantısı ve elektriklerinin olması. Şuan yaklaşık olarak 10-11 Milyar cihazın internete bağlı olduğu tahmin ediliyor ve 2020 yılında bu durumun 50 Milyar cihaz ile 25 Milyar Dolar gibi rakamlara ulaşması öngörülüyor. Zaten Iota'nın bu kadar fiyat artışının ve ilgi çekmesinin nedeni bu rakamlar. Rakamlar böyle olunca tabi ki bu pastadan daha fazla pay almak isteyen girişimciler çıkıyor.
Nucleus Vision, IoT tabanlı oluşturulmuş bir proje. Proje perakende satıcılarına müşterilerini daha iyi tanıma ve hızlı çözümler sunma olanağı sağlayan temassız bir tanımlama sistemi. Nucleus'un temeli 2014 yılında Harvard Üniversitesinde atılmış ve ekip ile birlikte proje de büyümeye devam etmiş.
Nucleus Vision'ın nasıl çalışacağı hakkında bilgi verecek olursak. Bir mağazaya girdiğinizde IoN sensörler sizi görecek ve tanımlayacak. Sizin isminizi, daha önceden aldığınız ürünleri ve zevklerinizi satış personelinin ekranına yönlendirecek. Bilgilerinizi öğrenen satış personeli ise size daha hızlı bir şekilde yardımcı olacak ve zevkinize göre aradığınız ürünler üzerinden size destek verecek. Bu işlemler yapılırken IoN sensörler hiçbir şekilde Wifi, GPRS, Bluetooth gibi bağlantılara, bir aplikasyona veya yüz tanıma sistemine gereksinim duymayacak. Yaptığınız alış-verişi veya restoran ödemelerinizi nCash üzerinden yapabileceksiniz. Ayrıca gittiğiniz ve gezdiğiniz mekanlarda nCash kazanacaksınız. Konu hakkında daha fazla bilgi vermesi amacıyla tanıtım videolarını aşağıda bulabilirsiniz. Sonunda ki aşk sahnesi biraz gereksiz olmuş sanki :)
Proje genel çerçeve ile bakıldığında perakende mağazaları için her açıdan çok iyi düşünülmüş. Satışı kolaylaştırmak ve ödemeyi direk bir onay ile almak, günümüz perakende mağazalarının işlerini olukça kolaylaştıracaktır. Zaten 10 adet firma bu kolaylığı görmüş ki şimdiden Nucleus Vision ile sistemin kurulumu için anlaşma yapmış.
Projeden beklentiler çok büyük. Bu nedendir ki daha karşıma hiçbir bilgisi tam açıklanmadan çıktı ve bir çok yatırımcı ICO başlasın diye bekliyor. 2018 yılının en büyük beklentili projesi olmayı şimdiden başarmış durumda. Büyük ihtimalle Pre-Sale yapmadan direk ICO'ya başlanacaktır. Projeyi geliştiren ekip piyasada bu Token Sale başlangıcını dört gözle bekleyen bir topluluğun olduğunun farkındadır. 40 Milyon USD HardCap olarak belirlenmiş. Bu rakam hızlı bir şekilde toplanırsa iyi Exchange siteleri ile fiyatını çok rahat bir şekilde katlayabilir.
Projede şuan ICO açık değil. Net tarih verilmemekle birlikte sadece bu yılın ilk çeyreğinde yapacaklarını söylüyorlar. ICO'ya katılmak isterseniz İnternet Siteleri üzerinden Telegram sayfalarına katılmanızı veya ANN başlıklarını takip etmenizi tavsiye ederim. Iota'nın başarısından sonra iyi rakamlar toplayacaklarına inanıyorum. Henüz WhitePaper'ları tamamlanmadığı için bu proje için LightPaper incelemenizi öneririm. Projede İntel ve Vodafone gibi büyük firmalar Telekominikasyon ve Teknoloji partneri olmuşlar.
Email: icopara.info@gmail.com
Twitter: @ico_para
BitcoinTalk Link
Awesome Job My Friend...