O selectie de perspective interesante, importante si controversate (2...)

in #romania6 years ago

a-beautiful-day-2247264_1280.jpgsource: pixabay

Relaxare si respiratie

Statisticele arata ca stresul profesional este astazi una din marile surse de boala. Munca in exces ameninta sa ne omoare lent.
Daca nu ne putem lua mici vacante, regulat, sa ne luam macar pauze de zece minute, la fiecare ora, in care sa ne golim mintea si sa respiram adanc. Putem sa ne ridicam de la birou si sa privim ceva frumos pe fereastra. Sau, in loc sa bem trei cafele cu ochii in computer, sa bem un ceai fara sa ne gandim la nimic altceva. Sa ne bucuram de gustul si de aroma lui. Cu timpul invatam sa ne relaxam in orice conditii. Beduinii, de pilda, se odihneau mergand pe camile.
Oboseala vine si dintr-o lipsa de oxigenare a creierului. Toate tehnicile de relaxare se bazeaza pe respiratie.

jesus-3149505_1280.pngsource. pixabay

Rugaciunea --o realitate fizica

Prin rugaciune, realitaea din jur se transfigureaza, aducem la noi lumea din univers. Exista cazul celebru al neurochirurgului american Eben Alexander, care, la 54 de ani a facut meningoencefalita bacteriana grava. A stat o saptamana in coma, timp in care foarte multe persoane s-au rugat pentru el. Dupa ce si-a revenit, a spus ca in tot timpul cat era in coma a vazut in jurul lui siluete umane care pareau sa stea in genunchi si de la care veneau spre el valuri de energie. Rugaciunea altora l-au vindecat. Dar si propriile noastre rugaciuni ne ajuta. Credinta mobilizeaza, in mod cert, intreg sistemul imunitar. Nu spunea Iisus ,,credinta ta te-a vindecat"?