Pilates StudiosteemCreated with Sketch.

in #sport5 years ago

Pilates stüdyosu açmayı mı düşünüyorsun?

Pilates ve Yoga Endüstrisi 2014 ve 2019 yılları arasında% 9,1 büyüdü. Şimdi 2019'da% 1,9 oranında büyümesi bekleniyor. Bu, bu tür sağlık ve sağlık deneyimi için hala artan bir talep olduğunu göstermektedir. Her iki kondisyon disiplini, son zamanlarda sınıf temelli butik kondisyonun popülaritesindeki patlamadan faydalandı. Bunun yanı sıra, David Beckham, Serena Williams ve All-Blacks Rugby Team gibi uluslararası spor yıldızları düzenli eğitimlerini tamamlamak ve kariyerlerini uzatmak için pilates kullanıyor.

Ancak bu başarının yaşandığı orta ölçekli pilates stüdyoları için sadece küçük değil. Başarılı bağımsız stüdyolar, butik kardeşleriyle aynı şekilde markalarını düzenli olarak franchise ediyor. Ülke genelinde 600'den fazla franchise satmış olan bu Amerikan Pilates franchise Club Pilates'in en iyi örneği. Şu anda haftada 30 ila 40 oranında franchise satıyorlar.

Bu yüzden gerçekten Pilates stüdyosu açmak için daha iyi bir zaman olmadı. Piyasa şu anda genel olarak fitness stüdyosu için sağlıklı ve her şekildeki ve her boyuttaki fitness stüdyosu her yerde çıkıyor. Ancak, endüstrinin sağlığına rağmen, başarı her zaman garanti edilemez. Herhangi bir stüdyoyu başlatmak, yol boyunca çok fazla çalışma ve hata gerektirir.

Bu blogda, bir Pilates stüdyosu açmak için bilmeniz gereken temel şeyleri inceleyeceğiz. Doğru pilates ekipmanını satın almaktan büyük açılışınızı planlamak ve ilk üyelerinizi kapıya almaktan kendi stüdyonuzu başlatırken düşünmeniz gereken çok şey var. Pilates stüdyosu sahibi olarak birçok şapka giymeye hazır olmalısınız. Bu girişimci, öğretmen, pazarlamacı ve hatta daha temiz (!) İçerir. Sonunda, şirket büyürken bu sorumlulukları başkalarına da vermeniz gerekecektir.

  1. Bir İş Planı Oluşturun
    Hayattaki her şeyde olduğu gibi, ilk adım daima bir plan yapmaktır! Planlar her büyük işin temelidir ve işinizin başarıya giden yolunda emin adımlardır. Bir işletme sahibi olmak hayalidir, özlü bir iş planı oluşturmak bu hayali gerçeğe dönüştürmenin ilk adımıdır. İş planını bir plan olarak düşünün ve bu kilit noktaları göz önünde bulundurun.

Hedef pazar: İdeal müşterileriniz kimler? Bununla ilgili ne kadar fazla bilgiye sahipseniz, potansiyel müşterilerle daha iyi iletişim kuracaksınız.

Rekabetiniz: Rekabetinizi araştırın, başka neler olduğu hakkında bir fikir edinin. Piyasada gördüğünüz bir boşluk var mı? En büyük rakipleriniz kimler? Onları inceleyin, kendinizi posta listelerine ekleyin ve güçlü ve zayıf yönlerini öğrenin.

İlk Maliyetler: İlk başlangıç ​​maliyetlerinizin bir listesini yapın, hiçbir şeyi unutma, hiçbir sürpriz istemeyin! İşinizi kurmanın her yönünü ve ne getireceğini düşünün. Fiyatları en iyi şekilde değerlendirmek en iyisidir, böylece sonunda sadece hoş bir şekilde şaşırtabilirsiniz.

Bütçe : Masraflarınızı topladıktan sonra, kendinize bir bütçe belirleyin ve bunun içinde kalın. Olayların kayması çok kolaydır.

Hatta kırılmanın ne kadar süreceğini tahmin etmek : Bu, işletmenizin uygulanabilir olup olmadığına karar vermede önemli bir faktördür. Hepimiz kar elde etmenin biraz zaman alabileceğini biliyoruz, ama ne kadar beklemeye hazırsınız?

İşletmenizin adı: Bu aldatıcı olabilir! Özgün, akılda kalıcı eğlenceli bir adla gelip, insanlar hatırlayacaktır. Şirketiniz için seçtiğiniz adın bir etki alanı adı olup olmadığını kontrol etmek ve erken güvenliğini sağlamak her zaman en iyisidir.

Pazarlama Hedefleri: Bazı net belirlenmiş hedeflere sahip olmak pazarlama planınızın oluşturulmasını kolaylaştıracaktır. Hem ölçülebilir hem de ulaşılabilir hedefler belirlemeye çalışın. Bunu yapmak, sizin için en başarılı olanı izlemenizi kolaylaştıracak, bu da gelecekte çok değerli olacaktır.

Pilates stüdyosu iş planınızı yazmanıza yardımcı olacak genel bir spor salonu veya fitness stüdyosu için bir plan yazmak üzere bir süre önce bir makale hazırladık.

  1. Bir İşletme Yapısı Yaratın
    İş planınızı yazmak, stüdyonuza doğru atılan ilk ve en önemli adımdır. Bunu tamamladıktan sonra yapıya başlamanın zamanı geldi:

Bir tüzel kişilik oluşturun: Bir tüzel kişilik oluşturun (örneğin bir LLC).

Vergiler için kaydolun: Bu, bulunduğunuz yere göre değişecektir, ancak önemli olan ilk günden itibaren her şeyi doğru yaptığınızdan emin olmaktır.

Bir işletme hesabı açın: Bu vergi beyanınızı kolaylaştıracak ve size şirketinizin finansal performansının daha net bir resmini verecektir.

Her şeyin ayrıntılı hesaplarını tutun : Tüm masrafları ve gelir kaynaklarını kaydedin.

Gerekli tüm izin ve lisansları alın: Başlamadan önce durmak zorunda kalmayın!

İş sigortası: Herhangi bir komplikasyondan kaçının ve stüdyonuzu sigorta ettirin.

Bu aşamada marka kimliğinizi düşünmeye başlamak ve belki de web varlığınız üzerinde çalışmaya başlamak da önemlidir. İnsanların kim olduğunu ve ne bekleyeceğini bilmelerini sağla.

  1. Sizin İçin Doğru Olan Mekanı Bulun
    Şimdi heyecan verici kısım için! Aklında bir alan olduğunu varsayarsak, yerinizi seçme zamanı geldi.

Herhangi bir seçim yapmadan önce kendinize sorabileceğiniz birkaç soru var.

Günde kaç tane ders veya özel seans yapmayı planlıyorsunuz?

Her grup oturumunda azami kişi sayısı nedir?

Aynı anda birden fazla seans yapmak ister misiniz?

Ne tür ekipman kullanacaksınız?

Alan seçiminiz ayrıca öncelikli olarak ekipman seçiminize bağlı olacaktır. Sadece Mat Pilates derslerini mi koyacaksın? Yoksa Reformcuları da dahil edecek misin? Bu aynı zamanda bütçenize geri dönecektir. Reformcular pahalı donanım parçalarıdır ve başlangıçta bütçenizin dışında olabilirler. Küçük stüdyolar genellikle, büyüdükçe daha fazla ekleme yapmak amacıyla, özel sınıflar için kullandıkları bir veya iki Reform ile başlar.

Müşterilerinizin stüdyonuza nasıl gideceğini düşünün. En harika boşluğa sahip olabilirsiniz, ancak ulaşmak zorsa veya park yoksa, birçok kişi gelmeyecektir. Pilates sınıfına girmek insanlar için kolay olmalı.

  1. Doğru İnsanları Kiralayın
    Ekibiniz imajınızın bir parçası ve sonuçta marka, herhangi bir personelin kalitesi, programınızın devam eden başarısı için kritik öneme sahip olacaktır. Pilates nüansları narin ama çok önemli; eğitmenlerinizin, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için alıştırmaları uyarlayabilmesi gerekecek. Pilates eğitimine devam etmek için eğitmenlerinize cesaret verin ve yardımcı olun. Herhangi bir yeni tatbikat veya ipucu, sınıflarınızı taze, zorlu ve eğlenceli tutacaktır!

Müşteri tabanınız genişledikçe, daha fazla antrenöre ihtiyacınız olacaktır. Bazı stüdyolar bu büyümeden yararlanmayı ve uzman personel getirmeyi tercih ediyor. Belki belirli bir grup insanla veya fiziksel koşullarla çalışma konusunda önceden deneyime sahip birini arayabilirsiniz. Program tasarımı ile bunun içine daha da geçeceğiz.

Müşterilerinizin aldığı koçluğun kalitesi stüdyonuzu oluşturabilir veya kırabilir. Bir Pilates stüdyosu genellikle birden fazla sınıfın ve çeşitli programların lüksüne sahip değildir ve müşterileriniz aldıkları talimattan memnun kalmazlarsa, yapışmaları pek mümkün değildir. Buna ek olarak, Pilates stüdyolarının genellikle sınırsız üyeliğin aksine sınıf bloklarını satması daha olasıdır. Sınıf bloğu tamamlandıktan sonra, müşteri yeni bir mahalle satın alma veya başka bir yere gitme seçeneğine sahiptir. Bu personeli işe alırken akılda tutulması gereken bir şey.

  1. İlginç bir Program Yaratın
    Hedef pazarın devreye girdiği yer burasıdır. Demografik bilgilerinizi bilmek program tasarımını çok daha kolay hale getirecektir. Pilates egzersizleri inanılmaz derecede çok yönlüdür ve belirli bir topluluktaki hemen hemen herkesin ihtiyaçlarını karşılamak için uyarlanabilir. Kiminle çalışmak istediğine odaklan. Daha yaşlı bir nüfusla çalışmak ister misiniz? Rehabilitasyon çalışmaları veya daha fazla uygunluk üzerine çalışmak ister misiniz? Pilates hamile veya yakın zamanda doğum yapmış kadınlar için mükemmel bir araçtır. Sporcular Pilates'ten de önemli faydalar görebilirler. Belki bazı uzmanlık sınıfları düşünün? Ya da belki basit tutmayı ve temellere sadık kalmayı tercih ediyorsun? Uzmanlık sınıfları için bazı fikirler:

Hamile anneler için pilates
Koşucular için pilates
Çocuk Pilates
Erkekler sınıfları
Spora özgü Pilates sınıfları (örneğin, bisikletçiler için Pilates)

  1. Fiyatlandırma
    Pilates stüdyoları, tüm öğrencilere daha fazla özen göstererek, sağlık kulüplerinden ve spor salonlarından daha küçük ve daha kişisel sınıflar sunma eğilimindedir. Bu, dersleri için daha fazla ücret alabilecekleri anlamına gelir.

Konum aynı zamanda fiyatlandırmanızı da etkileyecektir. Belirleyebileceğiniz aralığı anlamak için rekabetinizi yerel olarak ve benzer büyüklükteki pazarlarda araştırın. Hizmetlerinizi rekabetçi bir şekilde fiyatlandırın.

Bu faktörleri dikkate alarak stüdyonuz için uygun fiyatlara ulaşabilirsiniz. Ayrıca birçok stüdyo, daha cazip bir seçenek haline getiren müşteriler için sınıf başına maliyeti düşüren çoklu oturumlar için bir paket anlaşma sunmaktadır. Maliyetlere bağlı olarak bazı stüdyolar, müşterilerin 'satın almadan önce denemelerine izin veren' ücretsiz veya indirimli fiyatla birinci sınıf bir hizmet sunar.

  1. Atölyenizi Markalamak
    Kendi işinizi kurmanın önemli bir adımı unutulmaz bir logo ve bir web sitesi oluşturmaktır. Logonuz marka kimliğinizdir ve insanların ilk farkettiği şeylerden olacaktır. Logonuzun mesajınızı gerçekten ilettiğinden emin olmak için bir grafik tasarımcı ile çalışmak isteyebilirsiniz.

Yapılacak şeyler listesinde bir sonraki kısım, stüdyonuz için bir web sitesi oluşturmaktır. Pazarlama hedeflerinize ulaşmak ve işinizi büyütmek istiyorsanız, sağlam bir web sitesine ve çevrimiçi bir varlığa sahip olmak çok önemlidir. Web sitenizi işinizin ön kapısı olarak düşünün.

Müşterileriniz web sitenizi kontrol eder:

Pilates hakkında daha fazla bilgi edinin

Sınıflarınız / eğitmenler / Pilates stilleri ve teknikleri hakkında bilgi edinin

Stüdyonuzun iletişim bilgilerini bulun

Sınıflar ve etkinliklerdeki kitap alanları

Yorumları ve referansları okuyun

Bir web sitesi oluşturmak zor olmak zorunda değildir. Kendi sitenizi oluşturmanıza yardımcı olacak ve herhangi bir web tasarımı bilgisi gerektirmeyen birçok ücretli ve ücretsiz platform vardır.

  1. Pazarlama
    Bir web sitesine sahip olmak harika, ama sadece daha büyük bulmacanın bir parçası. Pazarlama planınıza dahil edebileceğiniz başka birçok unsur vardır ve stüdyonuzu gerçekten tanıtmak için mümkün olduğunca çoğunu kullanmanız gerekir.

Ağız pazarlaması kelimesi: Bu garip bir kavram gibi görünebilir. Bunu nasıl sağlayabilirsiniz? Cevap basit: Müşterilerinize mümkün olan en iyi Pilates deneyimi, atmosferi ve müşteri hizmetleri sunmak.

İçerik Pazarlama: Bu, birçok şekil ve biçimde gelir. Blog yazmayı, Infographics kullanarak, eğitim videoları hazırlamayı ve etkileşimi teşvik etmeyi deneyin. Tüm bunları sosyal medya aracılığıyla tanıtın.

Evde: mevcut üyelere yeni sınıflar tanıtın, teklifler verin, örneğin 'kız kardeşinizle pilates' gibi mevcut müşterileri teşvik edin. Mevcut müşterileriniz alabileceğiniz en iyi pazarlama olacaktır. Onlara en iyi müşteri hizmetini verin.

Dış Ağlar: Yerel işletmelere çıkın, gösteriler yapın, 'geçiş kartı verin', açık bir güne ev sahipliği yapın, yerel etkinliklere ve fuarlara katılın.

Bir Posta Listesi Başlatın: E-posta pazarlaması çok verimli, ekonomiktir ve sunduğunuzla gerçekten ilgilenen bir hedef kitleye ulaşmanıza olanak tanır.

Kendi maceranıza başlama son derece göz korkutucu olabilir. Neden başladığını unutma. İlham almak için diğer başarılı stüdyolara bakmak yararlı olacaktır, ancak kim olduğunuz ve ne vermek istediğiniz konusunda otantik olmalısınız. Bu, insanları size çekecek ve sonuçta başarınızın nedeni ne olacaktır.

Sort:  

Hi @erenkoypilates,
Thank you for tagging your post with #travelfeed. However, you added more than 5 tags to your post, which is not recommended (except for tribe tags) since only the first 5 tags are indexed by Hivemind, the code that powers most Steem applications, including TravelFeed. This means, that nobody can see your post on TravelFeed, including the TravelFeed curation team. Please edit your post and place #travelfeed within the first 5 tags if you would like your post to be visible on TravelFeed and considered for curation.
Regards, @travelfeed

Did you know that you get larger upvotes when posting through TravelFeed.io? Also, thanks to the travel writing contest by @invisusmundi you can now earn up to 100 STEEM on top of the post rewards when posting through our new platform TravelFeed.io! Read the contest announcement for more information on how to participate.

We are continuously working on improving TravelFeed, recently we presented at SteemFest⁴, published our Android app and launched our Steem witness.

Please consider voting for us as a witness. If you're not sure how to do that, it's easy: Head over to our Support Us page and hit the witness voting button to vote with Steem Keychain, or Steemconnect if you are not a Keychain user. Alternatively, use this Steemconnect link or head over to the Steemit Wallet and enter travelfeed in the box.


Learn more about TravelFeed by clicking on the banner above and join our community on Discord.

Coin Marketplace

STEEM 0.28
TRX 0.12
JST 0.033
BTC 70880.42
ETH 3658.45
USDT 1.00
SBD 3.75