Dokle ćemo moći?

in #storylast year

Košarkaši Partizna su imali tri teške utakmice u tri poslednja kola Evrolige. Protivnici su im bili Olimpijakos, Barselona i Real, tri najbolje evropske ekipe. Partizan je pobedio i Olimpijakos i Real i sada je na korak do plasmana u Top 8 fazu takmičenja. Naravno nije sve gotovo, ostala su 2 kola do kraja i crno-belima treba još jedna pobeda. Ukoliko još jednom pobede sigurno su sedmi, a dve pobede bi možda mogle da ih odvedu i na poziciju 6. Ipak realnost je da Partizan bude sedmi. To bi značilo da za protivnika ima opet jednu od tri ekipe koje je ugostio u prethodna tri kola. Dalje će biti mnogo teško ali prvo mora da se potvrdi plasman u Top 8.
Treba naglasiti da je rasprodata arena za poslednje utakmice Evrolige zaista veliki uspeh. Prepuna hala sa glasnim navijanjem lepa je slika koja se šalje u svet. I finansijski je veliki uspeh. Još kad ne bi bilo ružnih stihova i predmeta na parketu!
Možda utisak ne treba sumirati dva kola pre kraja, ali kako god bude na kraju, Partizan je odlično odigrao evroligašku sezonu i Željko Obradović je još jednom potvrdio kakav je trener.

IMG_20220103_181514.jpg

Crvena Zvezda je definitivno ostala bez šansi za plasman u top 8. Ja sam posle poraza od Albe rekao da nisam optimista, a posle poraza od Bajerna bio sam siguran da su šanse izgubljene. U poslednja tri kola Zvezda je tri puta pobedila i uveliko je popravila utisak, ali i skor pobeda i poraza. Do kraja su ostale dve utakmice u Pioniru i to protiv Fenerbahčea kome će pobeda biti bitna i protiv moćnog Olimpijakosa. Dve prilike da se proceni kvalitet Zvezdinog tima.
Bilo kako bilo Zvezdina sezona u Evroligi neće biti loša čak je bolja nego prethodnih nekoliko. Razlog plasmana ispod osmog mesta leži u činjenici da je tim kasno kompletiran. Tačnije Kampaco je kasno angažovan i onda do kraja februara nije registrovan. Ne volim razmišljanja logikom šta bi bilo kad bi bilo, ali ne mogu da se otmem utisku da bi sa Kampacom neke utakmice bile dobijene. Bar one koje su izgubljene na jednu loptu. Tih nekoliko pobeda značilo bi plasman iznad pozicije osam.

Goran

Coin Marketplace

STEEM 0.29
TRX 0.12
JST 0.033
BTC 62980.19
ETH 3123.74
USDT 1.00
SBD 3.87