Počinjemo sumiranje utisaka

in #storylast year

IMG_20220529_184056.jpg

Do kraja ligaškog dela takmičenja u Evroligi ostalo je jedno kolo. Partizan je već obezbedio plasman u Top 8, a Crvena Zvezda je u poslednjem kolu pobedila veliki Olimpijakos.
Zvezda će u poslednjem kolu dočekati Fenerbahče i ako pobedi za plasman u Top 8 nedostajaće joj dve pobede. Naravno biće i timova kojima će faliti jedna pobeda, ali ne mogu da se otmem utisku da je Zvezda mogla više. Zašto nije?
Više puta sam govorio o tome, ali skoro sam video jednu analizu koja me je podsetila na početak sezone. Vildoza je angažovan u 7. kolu. Zvezda je imala skor 1-5. U sledećem kolu angažovan je Duško Ivanović a skor je bio 1-6. Zvezda je brzo napravila seriju pobeda i došla do pozitivnog skora doveden je i Kampaco (koji nije igrao). Onda opet serija poraza i na kraju serija pobeda od kojih je poslednja protiv Olimpijakosa. Sve u svemu loš start, tačnije eksperiment sa Adamsom na pleju i posle toga nemogućnost registracije Kampaca bili su presudni. Nije kriv Vlada Jovanović za Adamsa, nije ni Duško Ivanović za Kampaca. Pogrešili su oni koji su odlučivali i čije odluke su bile pogrešne. Samo mnogo bi lepše bilo da je i Zvezda u Top 8, jer kvalitetom je mogla do tog cilja. Iskoristiću priliku da pohvalim Duška Ivanovića jer je u momentima kad se rešavala utakmica protiv Olimpijakosa igrao sa Daliborem Ilićem u petorci.
Partizan je potvrdio kvalitet i ovaj rezultat je iznad mojih očekivanja. Nisam verovao da ovaj tim ima ovoliki kvalitet. Utakmicu protiv Monaka obeležio je Aleksa Avramović, njemu uz rame je bio Lidej, a zarvršni udarac protivniku je zadao do tada neprimetn Panter. Ono što može radovati više od pobede to je partija Alena Smailagića koji je odigrao dobro napadački, ali je i odbrambeno bio solidan i i imao je minutažu kakva bi uvek trebala da bude.
Partizan će u biti ili 7. ili 6. postoje kalkulacije po kojima može i do 5. mesta ali to je već malo verovatno.
Dalje, na tri dobijene protiv jedne od tri najbolje ekipe. O plasmanu na Final four, rano je govoriti, ali nije realno govoriti o pobedi protiv mnogo kvalitetnijih i skupljih timova.

Goran

Sort:  

You've got a free upvote from witness fuli.
Peace & Love!

Coin Marketplace

STEEM 0.29
TRX 0.12
JST 0.034
BTC 62759.93
ETH 3112.27
USDT 1.00
SBD 3.87