Real je favorit

in #storylast year

Košarkaši Partizana dva puta su poraženi od madridskog Reala i sutra uveče je majstorica u Madridu. Razlozi Partizanovih poraza su pre svega vezani za Tavaresa. Moglo bi se reći da su i pobede u Madridu takođe vezane za njega jer je on u prve dve utakmice igrao samo prvo poluvreme prve. Njegova dominacija bila je poznata i pre ove serije, ali i Partizan je dve beogradske utakmice igrao bez Kevina Pantera.

IMG_20220103_181514.jpg

To je Madriđanima dalo mogućnost da više forsiraju zonsku odbranu što je za Tavaresa mnogo lakše. Treba naglasiti da za Real neće igrati Dek, Jabusele i Poarje. Dakle bez klasične četvorke. To će primorati Mariaja Hezonju da igra na poziciji četiri i da brani Lideja. To mu nije baš polazilo za rukom u prethodna 4 duela. Ipak Realov roster je dosta širok i on taj hendikep može da podnese posebno ako Tavares zablista. Partizan mora nadmašiti sebi. U situaciji kad je izgubio dva puta pred svojom publikom to je jako teško. Samopouzdanje je postalo problem. Real će imati i podršku publike i biće favorit. Šanse Partizana zavisiće pre svega od raspoloženosti njegovih šutera. Sve oči su uprte u Kevina Pantera, ali ne samo navijača Partizana već i skauta Realove klupe. Takođe Lidej je bio fantastičan u sve četiri prethodne utakmice i od njega opet svi hoće mnogo. Lično mislim da će presuditi Lesorova i Smailagićeva odbrana na Tavaresu i šutersko veče Nanelij, Anđušića i Trifunovića. Namerno pominjem njih trojicu jer će oni imati više prostora s obzirom da će Panter i Lidej biti udvajani i da će na njima odbrana biti mnogo agresivna. Takođe igrač odluke mogao bi da bude i Dante Egzum. Sa druge strane najviše se pribojavam Gosa i Rodrigeza. Musa, Hezonja, Tavares, Hanga sigurno će odigrati svoje, ali Partizanovoj odbrani ova dva vrsna plejmejkera mogu napraviti velike probleme.
Da sumiram, Real je veliki favorit. Kao navijač uzdam se da Željko može da smisli i sprovede nešto što će ograničiti učinak Tavaresa i da će to možda dovesti do Partizanovog podviga.

Goran

Coin Marketplace

STEEM 0.29
TRX 0.12
JST 0.033
BTC 62980.19
ETH 3123.74
USDT 1.00
SBD 3.87