Sinoć mi je bilo mnogo teško...

in #storylast year

Na početku serije Reala i Partizana ja sam favorizovao Real. Tako je mislila i većina ljubitelja košarke. Prva utakmica donela je veliku borbu i veliku pobedu Partizana. Ne bi bilo nezasluženo i da je Real pobedio, ali Panter je presudio u svom stilu i pokazao je svu svoju veličinu. Posle prve utakmice osećao sam se fantastično, ali sam bio siguran da se to ne može ponoviti. Očekivao sam reakciju Reala. Nadu mi je ulivala činjenica da Tavares neće igrati. Ipak u drugoj utakmici Partizan je funkcionisao kao švajcarski sat. Potpuna kontrola utakmice od početka od 39. minuta i ubedljivo vođstvo od 95:80. Ono što se samo poželeti može. Postajalo je jasno da Partizan postaje i favorit u seriji i još važnije postaje veliki tim.

IMG_20220103_181514.jpg

Onda se dogodilo ono najgore, opšta tuča i prekid. Uz sve to i ozbiljna povreda Egzuma.
Prvo o meni!
Osećao sam se jako loše. Lepše bih se osećao da je Partizan izgubio. Starh od suspenzija zbog Partizanovog kratkog rostera nije mi dozvoljavao da se smirim.
Desilo se šta se desilo, neću to prepričavati ali zbog nepromišljenosti Partizan je mogao ostati i bez izvojevane pobede.
Pouka za sve košarkaše glasi: u slučaju bilo kakve gužve igrači sa klupe ne mogu na parket. Ulazak na parket može biti koban. Takođe mora se znati da su provokacije nekada smišljene. Ne sme se nasedati. I mora se učiti na sopstvenim greškama. Lesor je skoro bio suspendovan u ABA ligi i sinoć je ponovo bio vinovnik. To je nedopustivo.
Dobro je što je utakmica registrovana zatečenim rezultatom, ali je loše što će Panter propustiti dve a Lesor jednu utakmicu. Na drugoj strani Dek i Jabusele su takođe kažnjeni.
Šta očekivati u utorak u Areni. Neki već govore da je bolje izgubiti 3. a pobediti 4. utakmicu jer bi tada Panter igrao na Final Fouru.
Naravno kalkulacija neće biti. Pred Partizanom će biti težak posao.
Bez Pantera a posebno bez Lesora a možda i bez Egzuma biće previše teško. Očekuje se da se Tavares oporavi (pa iako bude rovit), a sam će Real biti mnogo drugačiji. I Dek i Jabusele su im bitni, ali njihov roster će to lakše podneti.
Očekujem veliku borbu, očekujem da Anđušić iskoristi ukazanu šansu i da koliko toliko zameni Pantera. Takođe Smailagić mora nadmašiti sebe. I ono najvažnije ako se ne pobedi u trećoj i četvrta je u Areni, tada sa Lesorom.
Nadam se da će Partizan izboriti plasman na Final four i da će tamo na megdan Barseloni.

Goran

Coin Marketplace

STEEM 0.29
TRX 0.12
JST 0.033
BTC 62996.10
ETH 3122.17
USDT 1.00
SBD 3.88